Want mensen moeten verder kunnen met hun leven

Soms loopt het in het leven niet altijd zoals je graag zou willen. Het lukt bijvoorbeeld niet meer goed om met nieuwe gebeurtenissen of uitdagingen om te gaan. Misschien heb je het gevoel dat je niet uit je leven haalt wat erin zit. Ben je gespannen of angstig, pieker je veel, of voel jij je somber. Het kan ook zijn dat je moeite hebt om je evenwicht te hervinden na een ingrijpende of schokkende gebeurtenis.

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van alle Nederlanders wel eens te maken krijgt met psychische problemen, één op de vijf Nederlanders krijgt ooit een psychische stoornis. Gelukkig kunnen we door steun uit de omgeving en persoonlijke veerkracht veel oplossen. Soms is dat alleen niet voldoende.

Bij Griffioen Consult kun je geholpen worden inzicht te krijgen in je problemen en wordt er samen met jou gekeken waar de mogelijkheden voor verandering zijn. Je verkrijgt inzicht waardoor je klachten ontstaan zijn en gaat begrijpen waardoor ze aanblijven. Als je dat weet kan ook de eerste stap naar verandering gezet worden.

De rode draad door al mijn werk is mijn belangstelling voor mensen. Ik ontmoet mensen op een kwetsbaar moment in hun leven of in hun werk en help ze om te veranderen zodat ze verder kunnen met hun leven.

Geef mij de moed te veranderen wat ik kan veranderen,

het inzicht te accepteren wat ik niet kan veranderen,

en de wijsheid om het verschil te zien”.

Als we eenmaal je klachten in kaart hebben gebracht, kijken we samen hoe oude patronen doorbroken kunnen worden. Je krijgt dan weer meer grip op je klachten en het vertrouwen in eigen kunnen neemt weer toe. Dat geeft nieuwe energie om verder te gaan en een prettiger leven te leiden.