Coaching

Coaching is sterk in opkomst en wordt inmiddels door veel mensen succesvol gebruikt. Steeds vaker kiezen mensen ervoor zich te laten coachen. Het is een vorm van persoonlijke begeleiding waarbij je samen met een coach werkt aan een persoonlijk doel of hulpvraag. Het helpt je om het beste uit jezelf naar voren te halen en om zelfbewuster te worden. Bij coaching gaan we ervan uit dat je zelf heel goed weet waar jouw kracht en inspiratiebronnen liggen. Als coach heb ik de ervaring en de gereedschappen om je hierbij professioneel te ondersteunen en om je doelen te realiseren.

Coaching kan je verder helpen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling en bij versterking van je eigen kracht en zelfbewustzijn. Coaching kan ook ondersteuning bieden als je moeite hebt met keuzes maken of moeilijke gebeurtenissen meemaakt.

In de coaching gesprekken werken we aan een betere balans tussen persoonlijke wensen en zakelijke verplichtingen. Worden automatische gedrag- en denkpatronen inzichtelijk gemaakt en waar nodig aangepast. We zullen stilstaan bij wat je nu echt motiveert en hoe je dat waar kunt maken. Hierdoor kun je beter sturing geven aan je leven, en zowel zakelijk als privé groeien.

Vragen die bij coaching aan de orde kunnen komen zijn o.a.:

 • Hoe geef ik mijn grenzen beter aan?
 • Hoe krijg ik weer meer energie en motivatie?
 • Hoe verbeter ik mijn professionele functioneren?
 • Hoe ga ik het beste om met een conflictsituatie in mijn leven?
 • Hoe word ik zelfverzekerder?
 • Hoe krijg ik meer grip op mijn leven?
 • Wat zijn mijn kwaliteiten en hoe kan ik die optimaal inzetten?
 • Welke oude patronen en belemmerende overtuigingen belemmeren mij?
 • Hoe kan ik sociale angst overwinnen?
 • Hoe kan ik beter voor mezelf opkomen?
 • Hoe kan ik omgaan met faalangst, onzekerheden en tegenslagen?
 • Hoe bereik ik een gezonde balans tussen werk en privé.
 • Hoe kan ik mijn focus richten op kansen en mogelijkheden i.p.v. op problemen?
 • Hoe kan ik mijn persoonlijke kracht, doelgerichtheid en motivatie verbeteren?

Aanpak

Om te beoordelen of je bij mij aan het goede adres bent kun je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek van 45 minuten. In dit gesprek proberen we een eerste beeld te krijgen van je hulpvraag en bekijken we wat ik voor je kan betekenen. In dit gesprek kan je ook zelf kijken of er een ‘klik’ is, zowel met de aanpak als met mij als therapeut. Deze klik is belangrijk voor het opbouwen van een goede werkrelatie, wat een noodzakelijke voorwaarde is voor een succesvolle behandeling.

Mensen vinden het vaak spannend om hier de eerste keer te komen. Die spanning verdwijnt gelukkig snel want er wordt gewerkt naar een nieuw perspectief op een veilige plek. Een plek waar jouw privacy is gewaarborgd. We gaan samen op zoek naar de oorzaak waardoor jouw hulpvraag is ontstaan. Hieruit komen thema’s naar voren en wordt duidelijk waar het in jouw leven over gaat.

Dat zijn de aanknopingspunten om een stap vooruit te zetten, de weg vinden naar een nieuw perspectief en blijvend iets ten goede veranderen. Je leert op een nieuwe manier kijken naar je leven en ook jij kan er in slagen om je leven echt te veranderen. Achteraf zien mensen dit vaak als een zeer leerzame periode uit hun leven.

Als we besluiten om samen door te gaan brengen we eerst je doelen goed in kaart, hierbij wordt gebruik gemaakt van een vragenlijst. Op basis hiervan wordt een gestructureerd plan van aanpak opgesteld. Dit plan wordt in de eerstvolgende sessie besproken om te kijken of jij je er in kan vinden. Een traject varieert meestal tussen de 8 en 12 sessies maar kan, als dat nodig is, ook langer duren. Tussendoor bespreken we regelmatig hoe de voortgang is en aan het eind volgt een evaluatie gesprek.

Omdat de locatie van Griffioen Consult gelegen is in het mooie groene buitengebied van Winterswijk is het bij sommige klachten ook mogelijk om al wandelend een zogenaamde ‘Walk & Talk’ sessie te houden.